KORSHAGE

Kattegat og Isefjorden mødes ved Korshage, der fortsætter som et undersøisk rev nogle kilometer ud i Kattegat.

Kysten ud for strandengene langs Kattegat holdes vedlige af mængder af sten fra skrænterne længere vestover. Bølgerne brydes hen over revet, og stærke strømme er med til stadighed at omforme kysten langs Isefjorden til Skansehage.

Korshage er et af Danmarks bedste fugletrækssteder. Forår og efterår raster fuglene i tusindtal på strandengene, for så når stormene løjer af at flyve videre. Her kan man støde på snart sagt alle slags trækfugle i Danmark.

Området ved Korshage var tidligere strandeng med græsning for de bagvedliggende gårde. Den er nu fredet, og skal bevares med de mange forskellige planter, som hører til i en strandeng, græs, porse, mynte, revling, lyng og pil.

Vi sætter vore lam ud efter den 1. maj og tager dem hjem igen før den 1. november. Vore lam er med til at sikre, at strandengen holdes vedlige som strandeng. Vi driver det på gammeldags maner uden gødskning og sprøjtning. Og lammene lever udelukkende af, hvad engen kan give. Vore lam får derfor en let saltet og krydret smag. En smag, som kun sjældent opnås andre steder.

Læs mere om Korshage og området omkring Danmarks Midtpunkt på www.danmarks-midtpunkt.dk Den er absolut et besøg værd.

Der er offentlig adgang til Korshage fra parkeringspladsen for enden af Korshagevej.

 


 

Forside   Om os    Dyr   Produkter   Opskrifter   Nyheder   Bestilling    Vejviser    Kontakt

 

© Brambjerggaard  -  Grafisk form og produktion: Per Jørgensen 2002